Adacolumn

FATTA ADACOLUMN

Adacolumn är en behandlingsmetod för dig med ulcerös kolit eller Crohns sjukdom

VAD SKILJER ADACOLUMN FRÅN ANDRA BEHANDLINGAR?

För det första, Adacolumn är inget läkemedel – det är en behandlingsmetod. Målet med Adacolumn är att minska mängden överaktiva vita blodkroppar som gör att inflammationen i tarmen kan fortsätta. För det andra, Adacolumn gör detta genom att ta bort de överaktiva vita blodkropparna på mekanisk väg. Därmed ges tarmen en chans att vila och läka.

Så här går behandlingen till:

Blod tas från ena armen och pumpas igenom Adacolumn, som är fylld med över 30,000 cellulosaacetat kulor. De överaktiva vita blodkropparna, granulocyterna och monocyterna, fastnar och därefter återförs blodet till kroppen genom den andra armen. Behandlingen tar ungefär en timme. Den genomförs på sjukhus, oftast en till två gånger/vecka i cirka 4 – 8 veckor och du kan oftast åka hem eller tillbaka till skola eller arbete direkt efter att behandlingen är avslutad. 

Här ser du Adacolumn och vad som händer under en behandling. Blodet pumpas igenom Adacolumn och inflammatoriskt aktiva granulocyter och monocyter fastnar på de över 30 000 cellulosaacetatkulorna.

HÄR KAN DU TITTA PÅ EN FILM OM HUR ADACOLUMN FUNGERAR

Spela videoklipp

EN LÄKARE BERÄTTAR OM BEHANDLINGEN

Spela videoklipp

MAGDALENA BERÄTTAR OM SIN BEHANDLING MED ADACOLUMN

Spela videoklipp