Enkel tofucarbonara

En vardagsfavorit som fungerar perfekt i matlådan. 
Antal portioner  4
Ingredienser
  • 4 portioner pasta
  • 3 klyftor vitlök
  • 15 droppar vitlöksolja alternativ till vitlöksklyftor
  • 400 g rökt tofu, alternativt fast tofu + några droppar rökarom
  • 2,5 dl valfri laktosfri grädde
  • 2 dl smakrik riven ost 
  • olja, salt, peppar och ev. färsk basilika 
Gör så här
  • 1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
  • 2. Skala och hacka vitlök och stek i en panna med olja. (Alternativt uteslut detta steg och tillsätt lökolja i nästa steg).
  • 3. Dela tofu i mindre bitar och tillsätt i pannan, eventuellt ihop med rökaromen.
  • 4. Dela zucchini i mindre bitar och tillsätt i pannan.
  • 5. Häll på grädde och låt puttra ihop.
  • 6. Tillsätt pastan, lite av pastavattnet och osten i pannan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  • 7. Servera gärna med lite basilika på toppen.

Anpassning

  • Zucchinin kan skalas för att göra den mer skonsam. Rökta livsmedel kan vara mer svårsmälta, du använda vanlig tofu och några droppar rökarom i stället. 
Skriv ut recept