
Enkel tofucarbonara
En vardagsfavorit som fungerar perfekt i matlådan.
Antal portioner
Ingredienser
- 4 portioner pasta
- 3 klyftor vitlök
- 15 droppar vitlöksolja alternativ till vitlöksklyftor
- 400 g rökt tofu, alternativt fast tofu + några droppar rökarom
- 2,5 dl valfri laktosfri grädde
- 2 dl smakrik riven ost
- olja, salt, peppar och ev. färsk basilika
Gör så här
- 1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
- 2. Skala och hacka vitlök och stek i en panna med olja. (Alternativt uteslut detta steg och tillsätt lökolja i nästa steg).
- 3. Dela tofu i mindre bitar och tillsätt i pannan, eventuellt ihop med rökaromen.
- 4. Dela zucchini i mindre bitar och tillsätt i pannan.
- 5. Häll på grädde och låt puttra ihop.
- 6. Tillsätt pastan, lite av pastavattnet och osten i pannan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- 7. Servera gärna med lite basilika på toppen.
Anpassning
- Zucchinin kan skalas för att göra den mer skonsam. Rökta livsmedel kan vara mer svårsmälta, du använda vanlig tofu och några droppar rökarom i stället.