Gröna havrepannkakor med sötpotatis

Gröna havrepannkakor med sötpotatis

Perfekt att göra extra av och ha som mellis i kylen. Serveras pannkakorna med något av förslagen nedan fungerar de som en hel måltid. 
Antal portioner  4
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 50 g gärsk spenat eller tinad fryst
  • 3 dl havregryn
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • Smör att steka i
Gör så här
  • 1. Knäck äggen i en skål och mixa ihop med spenat, havregryn och hälften av mjölken till en slät smet.
  • 2. Tillsätt salt och resten av mjölken och vispa ihop. Låt smeten vila 10 minuter.
  • 3. Hetta upp en klick smör i en panna och stek pannkakorna på medelvärme.
  • 4. Servera gärna med något av förslagen ovan.

Serveringsförslag

  • Kokt sötpotatis och fetaost.
    Laktosfri cottage cheese, rivet skalat päron och kanel.
    Mixade jordgubbar (frysta går bra) med jordnötssmör och kvarg. 
Skriv ut recept