
Gröna havrepannkakor med sötpotatis
Perfekt att göra extra av och ha som mellis i kylen. Serveras pannkakorna med något av förslagen nedan fungerar de som en hel måltid.
Antal portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 50 g gärsk spenat eller tinad fryst
- 3 dl havregryn
- 4 dl laktosfri mjölk
- 0,5 tsk salt
- Smör att steka i
Gör så här
- 1. Knäck äggen i en skål och mixa ihop med spenat, havregryn och hälften av mjölken till en slät smet.
- 2. Tillsätt salt och resten av mjölken och vispa ihop. Låt smeten vila 10 minuter.
- 3. Hetta upp en klick smör i en panna och stek pannkakorna på medelvärme.
- 4. Servera gärna med något av förslagen ovan.
Serveringsförslag
- Kokt sötpotatis och fetaost.Laktosfri cottage cheese, rivet skalat päron och kanel.Mixade jordgubbar (frysta går bra) med jordnötssmör och kvarg.