
Kycklingfärsbiff med vaniljdoftande morotspuré
Antal portioner
Ingredienser
- 1,5 kg morötter
- 2 tsk vaniljpulver
- 2 msk kokosolja
- 1 dl laktosfri mjölk
- 0,5 dl ströbröd
- 1 ägg
- 400 g kycklingfärs
- 2 msk kycklingfond
- 1 tsk torkad timjan
- Salt och peppar
Gör så här
Morotspuré
- 1. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Lägg i en kastrull, fyll på med vatten och låt koka tills de är mjuka, ca 15 minuter.
- 2. Häll av det mesta av vattnet från morötterna och mixa morötterna till en slät puré med vaniljpulver och kokosolja. Smaka av med salt.
Kycklingfärsbiffar
- 1. Blanda mjölk med ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
- 2. Knäck ägget i en skål och blanda med kycklingfärs, kycklingfond, timjan, och peppar. Forma till biffar och stek på vardera sida i ca 4 minuter eller tills de är genomstekta.
- 3. Servera biffarna med morotspurén.
Anpassning
- Vid känslighet mot lök, välj en lökfri buljong eller ersätt med 1 msk japansk soja.