Kycklingfärsbiff med vaniljdoftande morotspuré

Kycklingfärsbiff med vaniljdoftande morotspuré

Antal portioner  4
Ingredienser
  • 1,5 kg morötter
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar
Gör så här

Morotspuré

  • 1. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Lägg i en kastrull, fyll på med vatten och låt koka tills de är mjuka, ca 15 minuter.
  • 2. Häll av det mesta av vattnet från morötterna och mixa morötterna till en slät puré med vaniljpulver och kokosolja. Smaka av med salt.

Kycklingfärsbiffar

  • 1. Blanda mjölk med ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
  • 2. Knäck ägget i en skål och blanda med kycklingfärs, kycklingfond, timjan, och peppar. Forma till biffar och stek på vardera sida i ca 4 minuter eller tills de är genomstekta.
  • 3. Servera biffarna med morotspurén.

Anpassning

  • Vid känslighet mot lök, välj en lökfri buljong eller ersätt med 1 msk japansk soja.
Skriv ut recept