
Lasagne på 10 minuter
Allt i ett på nolltid som dessutom lämnar minimalt med disk. Passar även perfekt i matlådan!
Antal portioner
Ingredienser
- 1500 g finkrossade tomater
- 2 morötter, rivna
- 4 klyftor vitlök
- 20–30 droppar vitlöksolja alternativ till vitlöksklyftor
- 1 msk soja
- 2 msk grönsaksfond
- 1 msk honung
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk torkad oregano
- 400 g valfri färs (används nöt- eller kycklingfärs, stek innan)
- 300 g okokt pasta
- 1-2 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 2 mozzarellaostar
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
- 2. Häll tomater i en stor ugnsform och tillsätt morötter, pressad vitlök, soja, fond, honung, timjan och oregano.
- 3. Häll på färs och pasta, och blanda runt med grädde eller vatten.
- 4. Dela osten i mindre bitar och sprid ut över formen.
- 5. Tillaga i ugn, ca 25–30 minuter.
Anpassning
- Vid känslighet mot vitlök, välj vitlöksolja. Vid känslighet mot lök, uteslut fond eller välj en lökfri buljong.