Sötpotatis med tonfiskröra

Sötpotatis med tonfiskröra

Världens bästa snabblunch eller middag. Lämnar minimalt med disk och passar även bra som ensammåltid.
Antal portioner  2
Ingredienser
  • 2 stora sötpotatisar
  • 1 morot
  • 0,5 zucchini
  • 1 burk tonfisk i vatten, 200 g
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar
  • Ev. gröna blad för garnering
Gör så här
  • 1. Nagga sötpotatisen med en potatissticka eller gaffel runt om hela.
  • 2. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt, ca 8–12 minuter beroende på storlek. Provstick sötpotatisarna för att se när de är mjuka rakt igenom.
    Självklart går det fint att tillaga sötpotatisen i ugn också, nagga och baka i 200 grader i ca 1–1,5h beroende på storlek.
  • 3. Riv morot och zucchini. Låt tonfisken rinna av.
  • 4. Blanda morot, zucchini och tonfisk med majonnäs och matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och senap.
  • 5. Skär ett snitt eller kryss mitt på sötpotatisen. Ta en ren handduk eller servett om sötpotatisen och tyck försiktigt tills innehållet kommer upp ur skalet.
  • 7. Fyll sötpotatisarna med tonfiskröra och servera gärna med sallad.
Skriv ut recept