
Sötpotatis med tonfiskröra
Världens bästa snabblunch eller middag. Lämnar minimalt med disk och passar även bra som ensammåltid.
Antal portioner
Ingredienser
- 2 stora sötpotatisar
- 1 morot
- 0,5 zucchini
- 1 burk tonfisk i vatten, 200 g
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl matyoghurt
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar
- Ev. gröna blad för garnering
Gör så här
- 1. Nagga sötpotatisen med en potatissticka eller gaffel runt om hela.
- 2. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt, ca 8–12 minuter beroende på storlek. Provstick sötpotatisarna för att se när de är mjuka rakt igenom.Självklart går det fint att tillaga sötpotatisen i ugn också, nagga och baka i 200 grader i ca 1–1,5h beroende på storlek.
- 3. Riv morot och zucchini. Låt tonfisken rinna av.
- 4. Blanda morot, zucchini och tonfisk med majonnäs och matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och senap.
- 5. Skär ett snitt eller kryss mitt på sötpotatisen. Ta en ren handduk eller servett om sötpotatisen och tyck försiktigt tills innehållet kommer upp ur skalet.
- 7. Fyll sötpotatisarna med tonfiskröra och servera gärna med sallad.