En vardagsfavorit som fungerar perfekt i matlådan.
Antal portioner 4
Ingredienser
4portionerpasta
3klyftorvitlök
15dropparvitlöksoljaalternativ till vitlöksklyftor
400grökt tofu, alternativt fast tofu + några droppar rökarom
2,5dlvalfri laktosfri grädde
2dlsmakrik riven ost
olja, salt, peppar och ev. färsk basilika
Gör så här
1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skala och hacka vitlök och stek i en panna med olja. (Alternativt uteslut detta steg och tillsätt lökolja i nästa steg).
3. Dela tofu i mindre bitar och tillsätt i pannan, eventuellt ihop med rökaromen.
4. Dela zucchini i mindre bitar och tillsätt i pannan.
5. Häll på grädde och låt puttra ihop.
6. Tillsätt pastan, lite av pastavattnet och osten i pannan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera gärna med lite basilika på toppen.
Anpassning
Zucchinin kan skalas för att göra den mer skonsam. Rökta livsmedel kan vara mer svårsmälta, du använda vanlig tofu och några droppar rökarom i stället.