Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gröna havrepannkakor med sötpotatis
Perfekt att göra extra av och ha som mellis i kylen. Serveras pannkakorna med något av förslagen nedan fungerar de som en hel måltid.
Antal portioner
4
Ingredienser
4
ägg
50
g
gärsk spenat eller tinad fryst
3
dl
havregryn
4
dl
laktosfri mjölk
0,5
tsk
salt
Smör att steka i
Gör så här
1. Knäck äggen i en skål och mixa ihop med spenat, havregryn och hälften av mjölken till en slät smet.
2. Tillsätt salt och resten av mjölken och vispa ihop. Låt smeten vila 10 minuter.
3. Hetta upp en klick smör i en panna och stek pannkakorna på medelvärme.
4. Servera gärna med något av förslagen ovan.
Serveringsförslag
Kokt sötpotatis och fetaost.
Laktosfri cottage cheese, rivet skalat päron och kanel.
Mixade jordgubbar (frysta går bra) med jordnötssmör och kvarg.
Skriv ut recept