Världens bästa snabblunch eller middag. Lämnar minimalt med disk och passar även bra som ensammåltid.
Antal portioner 2
Ingredienser
2stora sötpotatisar
1morot
0,5zucchini
1burktonfisk i vatten,200 g
0,5dlmajonnäs
0,5dlmatyoghurt
1tskdijonsenap
Salt och peppar
Ev. gröna blad för garnering
Gör så här
1. Nagga sötpotatisen med en potatissticka eller gaffel runt om hela.
2. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt, ca 8–12 minuter beroende på storlek. Provstick sötpotatisarna för att se när de är mjuka rakt igenom.Självklart går det fint att tillaga sötpotatisen i ugn också, nagga och baka i 200 grader i ca 1–1,5h beroende på storlek.
3. Riv morot och zucchini. Låt tonfisken rinna av.
4. Blanda morot, zucchini och tonfisk med majonnäs och matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och senap.
5. Skär ett snitt eller kryss mitt på sötpotatisen. Ta en ren handduk eller servett om sötpotatisen och tyck försiktigt tills innehållet kommer upp ur skalet.
7. Fyll sötpotatisarna med tonfiskröra och servera gärna med sallad.