God vardagsmat som även är fin som bjudmat. Allt i ett som lämnar minimalt med disk.
Antal portioner 4
Ingredienser
800gpotatis
500gkörsbärstomater
2klyftorklyftor vitlök
20dropparvitlöksoljaalternativ till vitlöksklyftor
1-2citronereko
1mskhonung
3mskolivolja
4torskfiléer eller annan vit fisk
1krukabasilika
Salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och dela potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i ca 30 minuter.
3. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsform. Riv ner vitlök (alternativt vitlöksolja) och skalet från citronerna. Ringla över honung och olja, och strö över salt och peppar. Mixa slätt. Ställ in i ugnen i ca 20 min.
4. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden, strö på lite salt på dem och ställ tillbaka formen i ugnen, ca 10 minuter.
5. Strö över finhackad basilika och servera med potatisen.
Anpassning
Mixade tomater tolereras ofta bättre än hela då skalet på tomaterna är det som kan ge symtom. Brukar du kunna äta hela tomater kan du bara halvera dem rätt ner i ugnsformen och strunta i att mixa. Välj vitlöksolja om du behöver och ugnsbakad potatis kan bytas mot kokt.