Torsk på ugnsbakad tomatbädd

Torsk på ugnsbakad tomatbädd

God vardagsmat som även är fin som bjudmat. Allt i ett som lämnar minimalt med disk.  
Antal portioner  4
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 klyftor klyftor vitlök
  • 20 droppar vitlöksolja alternativ till vitlöksklyftor
  • 1-2 citroner eko
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 4 torskfiléer eller annan vit fisk
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar
Gör så här
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Skala och dela potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i ca 30 minuter.
  • 3. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsform. Riv ner vitlök (alternativt vitlöksolja) och skalet från citronerna. Ringla över honung och olja, och strö över salt och peppar. Mixa slätt. Ställ in i ugnen i ca 20 min.
  • 4. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden, strö på lite salt på dem och ställ tillbaka formen i ugnen, ca 10 minuter.
  • 5. Strö över finhackad basilika och servera med potatisen.

Anpassning

  • Mixade tomater tolereras ofta bättre än hela då skalet på tomaterna är det som kan ge symtom. Brukar du kunna äta hela tomater kan du bara halvera dem rätt ner i ugnsformen och strunta i att mixa. Välj vitlöksolja om du behöver och ugnsbakad potatis kan bytas mot kokt. 
Skriv ut recept